2 in 1 (!) Ajabu & Kumba

2 in 1 zijn de "hondjes" van Sanne,nou ja hondjes(!)

Ajabu is van het 1ste nestje en Kumba van de 2de,

ze lijken erg op elkaar zoals jullie zien...

en zijn natuurlijk allebei erg lief en soms eigenwijs :o)


Flip


Nassa & Jan-Willem

Nassa om nooit te vergeten!


Jagger

Jagger en zijn verhaal door Gea!

Bumaji’s Jagger

 

Na weken van afwachten en bezoekjes mochten we op 1-07-2007 Jagger mee naar huis nemen waar hij opgroeide tot een echte Ridgeback.

Hij was lekker eigenwijs, vond het niet altijd nodig om te luisteren en was geen fan van water: tot zijn buik er in  en verder ging hij niet. Zoals je van iedere RR pup mag verwachten heeft hij ook het nodige gesloopt: zijn nieuwe kussen, kabel van het beeldscherm en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het moeilijkste was altijd om boos te worden hij keek je dan aan met een blik van: "Ik bedoelde het niet zo".

Tijdens onze dagelijkse wandelingen in het bos was hij altijd enthousiast naar andere honden: lekker spelen en rennen en dan thuis uitrusten op de voeten van de baas.

 

Toen Sudi bij ons kwam werd hij haar beschermer hij kende immmers de omgeving en ook die ene hond die altijd vervelend was.

Het was prachtig om te zien hoe ze samen konden spelen en jagen.

Begin mei 2008 werd hij ziek volgens de dierenarts een longontsteking maar de medicijnen hielpen niet en we gingen met  hem naar de kliniek. Daar bleek algauw dat er veel meer aan de hand was. Zijn lichaam bleek antistoffen te maken tegen zijn eigen bloed en de kans op genezing was  ongeveer 25%. Ondanks alle medicatie, bloed transfusies,  goede zorgen en zijn jonge leeftijd hoorde Jagger niet bij die groep.

Op 21 mei 2008 moesten we het dramatische besluit nemen om hem te laten gaan.

We missen hem verschrikkelijk.


Sudi

 

Sudi is nadat ze als pup bij haar nieuwe eigenaren niet goed behandeldwerd,gelukkig naar Gea en Willm gegaan.. daar heeft ze nu de tijd van haar leven,samen met Koos jr en kleine Boebes jr...

Jolanda's verhaal over haar Ducha!

"Ik was zwanger en we wist al jaren dat we een hond wilden zodra 1 van ons minder zou gaan werken. Samen met mijn man ben ik op zoek gegaan naar een ras waar wij ons toe aangetrokken zouden voelen. Toen het plaatje van de Ridgeback voorbij kwam waren we allebei meteen geïnteresseerd. Wat een prachtige hond vonden we het!

We zijn ons in gaan lezen en moesten constateren dat het misschien niet het meest handige ras was om een half jaar voordat een baby verwacht werd in huis te nemen. Zo eigenwijs als we zijn zijn we toch op zoek gegaan naar een fokker van Ridgebacks. Zo zijn we bij Bumaji terechtgekomen. Sabine was geweldig. We hebben uitgebreid met haar besproken wat wijsheid was. Omdat we het zo graag wilden hebben we samen met Sabine een pup uitgezocht die het best binnen ons gezin zou passen. Ducha stond bekend in het nest om haar rust en tolerantie. Daarnaast was ze prachtig in exterieur en kleur. Een perfecte match.

Ducha is uitgegroeid tot een waanzinnig fantastische hond. Okee, we hebben aardig geïnvesteerd in gehoorzaamheidscursussen, maar dat is voornamelijk omdat ik het leuk vind om met haar te trainen. Ducha is een lieve en rustige teef geworden. Ze heeft de ideale mix: rustig in huis en actief buiten. Ze wijkt geen moment van de zijde van onze zoon die een half jaar jonger is dan zij is. Ze zijn onafscheidelijk. Ik loop met haar aan mijn zijde met een gerust hart over straat want ik weet 100% zeker dat ik bij haar veilig ben!"

Ducha